Klem - en de vrouwen uitgeverij

 

Internationale Vrouwendag (8 maart) is bedoeld om aandacht te vragen voor de vrouwenrechten. Niet op alle plaatsen is het namelijk ‘normaal’ dat vrouwen dezelfde rechten hebben dan mannen.

Een plek waar vrouwen geen aandacht tekort komen is bij uitgeverij De Crime Companie. De auteurs die via deze Nederlandse partij hun boeken uitbrengen zijn voor 95% vrouw. En in een aantal boeken spelen vrouwen ook de hoofdrol, en vaak spelen ze in Nederland, zodat er heel wat herkenning mogelijk is.

Zoals in het boek ‘Klem’ van het auteursduo Tupla M. (Wendela de Vos en Atie Vogelenzang), waarin advocate Caro de hoofdpersoon is. Hoewel ze voor haar werk niet direct met misdaad te maken heeft blijkt haar visitekaartje tot drie maal toe in de kleding van een lijk te zitten. Uiteraard wil ze het naadje van de kous weten, zeker, wanneer er persoonlijke dreigingen worden geuit. Ondanks dat haar persoonlijke situatie op hetzelfde moment verre van ideaal is (huwelijksproblemen, problematische dochter en dementerende moeder) bijt ze zich vast in de materie, en de dader wordt gevonden. Het hoogtepunt, Caro’s actie tijdens de rechtszitting moet dan nog komen….

Was gelezen, Erna


Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt