Was gelezen, Erna’s boekenblog.

                              

 

Heb jij de afgelopen maanden ook vooral tijd besteed aan de examenstof van jouw middelbare schoolopleiding? Dan is de kans groot, dat je nu weet dat je je diploma hebt gehaald. Van harte gefeliciteerd!                                    

Het examenjaar is een van de thema’s, die Stefan Raatgever gebruikte

                                                                        

voor zijn boek ‘De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam’. Wellicht is nu de tijd gekomen om dit of een ander boek ter hand te nemen.

 

Hoofdpersoon in dit vlot geschreven boek is Alec, 19 jaar, die zich niet alleen door zijn middelbare school worstelt, maar door meer puberdingen heen moet zien te komen. Wanneer de Deense jongen Björn zich als nieuwe leerling in de klas meldt, wordt het er voor hem niet gemakkelijker op. Hij worstelt al langer met zijn identiteit, maar wuift alle opmerkingen in die richting en pesterijen jegens hem weg. Hij is er niet uit of hij zich meer tot jongens of tot meisjes voelt aangetrokken, dus voor klasgenoten voert hij eigenlijk toneelstukjes op. Hij doet er alles aan om ‘gewoon’ te zijn door drank en drugs te gebruiken en door met meiden uit te gaan.

Op een schoolreis is het de mooie Björn die hem laat kennismaken met zijn eigenlijke ‘ik’. Voor Alec het moment om ook met zijn ouders over zijn seksuele te praten.

 

De jongen die van de klif sprong is het schrijversdebuut van de jonge popjournalist Stefan Raatgever (1980). De schrijfstijl zal menig jongere aanspreken.

Uiteraard kun je het boek lenen in  onze bibliotheken. Fijne vakantie en succes met je vervolgstudie/loopbaan.


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt