De val van Annika S - Jo Simons en Annejet van der Zijl

 

Als je naar een schrijversduo vraag komt bij velen de naam Nicci French naar boven. Maar wist je, dat er ook heel wat Nederlandse duo’s zijn die de pen gezamenlijk ter hand hebben genomen? De komende weken een aantal voorbeelden van titels die de moeite van het lezen waard zijn.



Bergen aan zee, de plaats waar Annika Schäfer met haar ouders vakantie vierde, is de plek waar ze heen vlucht wanneer ze als Duits politica niet langer actief kan zijn omdat ze over haar verleden heeft gelogen. Het verlies van een dure tas en de aangifte daarover is de link naar de woning van Annika Weismann. Deze oude dame woont in Bergen en wordt door in  haar woning gevonden. Foto’s en sleutels van de oude Annika zijn in de tas van de jonge Annika terecht gekomen. Deze start vervolgens haar eigen onderzoek. Parallel loopt ook het onderzoek dat rechercheur Martin Twisk doet. Hij is uiteindelijk maar net op tijd om te voorkomen dat Annika ook wordt vermoord.

Het schrijversduo Simons en Van der Zijl was bezig op gebied van bladen en non-fictie, maar heeft met De val van Annika S .een spannende debuutroman neergezet. Leest vlot weg, en tegelijkertijd wordt een stukje oorlogsgeschiedenis zichtbaar, die niet iedereen zal kennen. Ook actuele onderwerpen komen aan bod. Er wordt op een rustige manier toegewerkt naar een enorme climax.

 

Veel plezier  met dit boek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Marion van de Coolwijk - Mama liegt

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen