Oog om oog - Peter Römer en Annet Hock

 

Wanneer je naar een schrijversduo vraagt komt bij velen de naam Nicci French naar boven.

Maar wist je, dat er ook heel wat Nederlandse duo’s zijn die de pen gezamenlijk ter hand hebben genomen? De komende weken een aantal voorbeelden van titels die de moeite van het lezen waard zijn.


Sander en Lucas zijn oude studievrienden. Door een akkefietje tijdens hun afstuderen zijn ze uit elkaar gegroeid: Lucas is en blijft de onzekere man, terwijl Lucas het helemaal heeft gemaakt in Amerika. Claudia, de partner van Sander organiseert een weekend weg op Schiermonnikoog met hen en nog 2 andere stellen en hun kinderen. Onbedoeld heeft ze ook de ex van Lucas uitgenodigd.

Lucas is over uit Amerika met vrouw en kind. Kort voor het vertrek verneemt Sander dat hij destijds door Lucas keihard is verlinkt en hij daarom niet kon promoveren. Lucas heeft alle eer opgestreken en zijn bravoure is in Amerika alleen maar erger geworden. Tijdens een opdracht die hij voor zijn psycholoog moet doen vat hij het idee op om Lucas een hak te zetten, want natuurlijk is hij wel degelijk in staat om knopen door te hakken. Hoe Lucas aan zijn einde komt is echter niet was Sander voor ogen had. Hoe dan, dat lees je wel.

Wat een gezellig weekend moest worden blijkt een weekend vol afgunst en onbegrip, waarbij er toneel wordt gespeeld en blijkt dat ieders mening over de anderen bijgesteld moet worden. Sander heeft er het zijne van geleerd.

 


Peter Römer kennen we ook als acteur en als schrijver van de boeken van Baantjer; al meer dan 30 jaar is Hoch zijn partner.

Uiteraard kun je het boek bij de bibliotheek lenen. Klik hier om te kijken waar je het kunt halen.

Veel leesplezier!

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt