De verleidsters - Marianne en Theo Hoogstraaten

 

Als je naar een schrijversduo vraagt komt bij velen de naam Nicci French naar boven. Maar wist je, dat er ook heel wat Nederlandse duo’s zijn die de pen gezamenlijk ter hand hebben genomen? De komende weken een aantal voorbeelden van titels die de moeite van het lezen waard zijn.

 

In De Verleidsters denkt Emilia een leuke tijd in Rome tegemoet te gaan. Ze is er op uitnodiging van Luigi, die bij de Vaticaanpolitie werkt. Door een diefstal vanuit het archief van het Vaticaan heeft hij echter andere prioriteiten: er wordt flink losgeld gevraagd, en al snel wordt de archivaris op afschuwelijke wijze vermoord.


Door die diefstal kom je ook terecht bij het verhaal van Mirabella, begin 16e eeuw. Ze leeft met haar dochtertje en andere ongehuwde moeders ‘in de goot’. Samen bedenken ze trucs om aan geld te komen. Op een gegeven moment wordt ze gesnapt en in haar vlucht komt ze terecht in de woning van Michelangelo, de Michelangelo. Hij heeft het goed met haar voor en ze trekt met haar dochtertje bij hem in.

Een historisch verhaal over Michelangelo en zijn Sixtijnse kapel wordt door het echtpaar Hoogstraaten op een bijzondere manier aan het hedendaagse verhaal gekoppeld.

                                                                      

Meer boeken van hen lezen? Klik dan hier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt