M.J. Arlidge: Nog lange niet

 

MJ Arlidge : 

Nog lange niet – als de telefoon gaat, heb je nog een uur te leven                              

 


Toen ik een tijdje geleden in een boekhandel liep viel mijn oog op een aantal titels die me aan mijn jeugd deden denken. Ik herkende in de titels versjes uit mijn eigen jongste jaren: Iene miene mutte, Piep zei de muis, Klikspaan, In de maneschijn en nog veel meer.

'Nog lange niet' speelt in Southampton, waar de politie te maken krijgt met een moord. Binnen een dag na het onderzoek roept een, naar later blijkt, volgend slachtoffer dezelfde politie ook in. Beide doden blijken in hun jeugd een hachelijk avontuur te hebben meegemaakt waarbij de vermeende moordenaar nooit gevonden is. Tijd om in de historie te duiken.

Ik wil niet teveel verklappen. Het boek is vlot geschreven, telkens vanuit een van de hoofdpersonen, zowel dader, slachtoffer als politie. Een journaliste speelt een bijzondere en bijna ondermijnende rol en uiteraard blijven belangrijke vragen terugkeren: wie kan ik vertrouwen en aan wie zeg ik wat wel of juist niet. Ook dit of een ander boek van Arlidge, Engelsman, veertiger, lezen (en dat hoeft niet persé op volgorde), kijk dan hier.

 


Veel leesplezier!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt