Ton Wilthagen - Roosbot

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en geïnteresseerd in alles wat met computers en de digitale wereld te maken heeft, dan ben je vast al wel eens in ons Ontdeklab geweest. 

Maar wist je dat er ook heel leuke leesboeken in de bieb te vinden over dit onderwerp? Zoek maar naar de serie Lees je digiwijsEen van die boeken is Roosbot.


Roos van 11 is boos. Boos omdat volwassen mensen de wereld vernietigen. Ze zijn niet goed voor de natuur, het klimaat en voor dieren. Ook Roos’ ouders horen bij die slechteriken. Ook sommige van haar klasgenoten misdragen zich in haar ogen; dat zorgt ervoor dat ze niet zoveel vrienden over heeft.

Op tv ziet Roos een professor iets over kunstmatige intelligentie vertellen. Dat klinkt interessant in haar oren. Ondertussen ontdekt ze tegenstrijdige dingen: haar moeders baan als telefonisch verkoper van energiecontracten staat op de tocht door robots, terwijl in het verzorgingshuis waar haar vader werkt robots juist heel goed werk doen. Ze wil er steeds meer over weten, en besluit er een spreekbeurt over te houden. Wanneer haar moeder door de politie wordt ingerekend omdat ze fraude zou hebben gepleegd wordt Rozo, de zorgrobot van het tehuis, gebruikt om erachter te komen dat niet haar moeder maar diens baas de boel oplicht. Eind goed al goed.

Schrijver Ton Wilthagen werkt op de universiteit van Tilburg. Op www.tilburguniversity.edu/junior vind je nog veel meer leuke info, speciaal voor jou gemaakt.Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt