Lisa Gardner - Voordat ze verdween

Frankie Elkin raakt in de ban van verdwenen meisjes en gaat op zoek naar degenen naar wie de politie niet meer zoek. Zo zwerft ze het land door en komt ze terecht in Boston, met alleen één koffer waar al haar bezittingen in zitten: een paar kledingstukken, een laptop en een telefoon.te kunnen leven zoekt ze werk in de horeca, waar ze al ervaring heeft, en dat vindt ze bij/in Stoney's, een buurtkroeg in een zwarte wijk waar geen blanke mensen komen. Ze haalt Stoney over haar aan te nemen tegen kost en inwoning. In haar vrije uren gaat ze op zoek naar Angelique Badeau, een zwarte jonge meid die op 15-jarige leeftijd verdween.

Haar speuractiviteiten worden niet door iedereen in dank afgenomen. Allereerst omdat ze 'wit' is. Toch weet ze met haar goede vragen en doorzettingsvermogen een snaar bij mensen te raken, waardoor ze veel informatie bijeen vergaart, die de politie niet vond. Met die politie, in het bijzonder met inspecteur Latham, werkt ze nauw samen. Lisa Gardner 'vertelt' op een zeer gedetailleerd niveau over haar bevindingen. Omdat ze in de ik-vorm schrijft houdt dit de lezer erg bij de les, en wordt het nergens saai. Zelfs niet ondanks dat, met uitzondering van het einde, er nauwelijks geweld in het boek voorkomt. Frankie is feite het 'coldcase-team', zoals we dit in Nederland ook kennen: niet-politiemensen kijken op een andere manier naar feiten en weten vaak informatie los te krijgen, juist omdat ze niet die pet dragen. 

Ik haal ook een aantal boodschappen uit het boek: ongeacht onze afkomst zijn we allemaal gelijk, wie goed doet goed ontmoet, goed geld verdienen mag wanneer het op een eerlijke manier gebeurt, zoek hulp wanneer je deze nodig hebt, je kunt een ander persoon niet bezitten.

Veel leesplezier,

Was gelezen, Erna

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

Marion van de Coolwijk - Mama liegt