Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

 

De meeste mensen kennen Jan Terlouw vooral als politicus en als kinderboekenschrijver. Samen met zijn dochter Sanne schrijft hij ook detectives. ‘De blauwe tweeling’ is het vierde boek in de ‘Reders & Reders’-serie.


Het boek start de eerste twee hoofdstukken met de moord op twee ogenschijnlijk onschuldige mensen. 

Dan volgt hoofdstuk 3, en daarmee een derde, maar de belangrijkste verhaallijn: de zoektocht naar een blauwe diamant, die samen met zijn/haar zusje ‘de blauwe tweeling’ worden genoemd. Een speurtocht in Nederland en Frankrijk door ‘amateurdetectives’, die incidenteel met de politie samenwerken. 

Het boek bevat enorm veel details: kasteelheren, buitenechtelijke relaties, adoptiekinderen, zakelijke relaties, bedrijfsovernames, testamenten enz. komen voorbij De manier van schrijven is daarbij wel van dien aard, dat je bij de schrijvers aan de lippen blijft hangen. Ik tenminste wel. Soms denk je wel: beetje toevallig, maar aan de andere kant: het zou best zo kunnen gaan. Eind van het verhaal is in ieder geval, dat de veroorzakers van al het kwaad precies op tijd aan de politie kunnen worden overgedragen.

Ik denk, dat ik t.z.t. nog wel eens een boek van dit duo ter hand neem.

                                       

Was gelezen, Erna


Wil je het ook lezen? Hier  vind je de digitale versie om met je bibliotheekpas te lenen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Marion van de Coolwijk - Mama liegt

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen