Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen

 

Het is bijna weer Kinderboekenweek, het moment waarop het belang van lezen door jeugd extra onder de aandacht wordt gebracht. Goed kunnen lezen is immers van wezenlijk belang voor ‘als je later groot bent’. Wat ook van belang is, is, dat je lekker in je lijf zit, en een fijne conditie hebt. Dat kan door te sporten.  In Het geheim van de grote race zijn beide elementen gecombineerd.



Quincy, dochter van een garagehouder, zit het liefst in een auto. Wanneer op het plaatselijke circuit een wedstrijd voor ouders en kinderen wordt georganiseerd, wil ze uiteraard meedoen. De te winnen prijs wil ze graag aan haar moeder geven, die een konijnenopvang runt. Bram, de broer van Quincy’s beste vriendin Shannah. Bram is een jongen van verschrikkelijke grootspraak, dit tot ergernis van Quincy en van zijn eigen zus. Racen is niet voor meisjes; hij wordt de wereldkampioen! Shannah vind het gedrag van haar broer vreselijk, en probeert Quincy op allerlei manieren te helpen om zich goed te kunnen concentreren en zo te winnen. Hun vriendschap staat daardoor wel onder een grote druk. Er wordt flink getraind, en op de grote dag …….  Lees dat zelf maar.

Jaarlijks wordt een schrijfwedstrijd georganiseerd. Kijk hier maar. Een bekende schrijver helpt mee om van jouw verhaal een mooi boek voor iedereen te maken. De grote race was zo goed, dat deze ook op de lijst van de Kinderjury 2022 stond. Wil je meer ‘Het geheim van…’ boeken lezen? Je vind ze in de bibliotheek.



Ben jij  nog op zoek naar een sport in Purmerend? Kijk dan hier voor het aanbod.

#sporten #racewedstrijd #dierenopvang #opscheppen #dromen #verliezen #winnen #dejongenstegendemeisjes #vriendschap

 

Was gelezen, Erna

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Marion van de Coolwijk - Mama liegt