Aan de andere kant van geluk - Nadine Swagerman

 


Isa en Gwen(dermaaraan) ontmoeten elkaar bij een groepstherapie, waar ze ieder om hun eigen reden aan deelnemen. Vanaf het eerste moment voelen ze zich tot elkaar aangetrokken, al zijn ze erg verschillend. Met name voor Isa betekent dit een gevoel, dat ze niet eerder kende.  Afwisselend vanuit Gwen dan wel Isa krijg je als lezer steeds een beter beeld van het leven van beide meiden tot dan toe. Hier en daar wordt een kijkje teruggenomen, en regelmatig trekken beide op met hun beste vriend. Dat Gwen’s beste vriend Ray te maken heeft met de gebeurtenis die zoveel impact had op Isa’s leven, dat hadden beiden niet kunnen vermoeden.

Dit fraaie boek is geschreven voor iedereen vanaf ongeveer 15 jaar. Op een prachtige manier wordt een sfeer neergezet, die de emotionele gebeurtenissen in de levens van de vriendinnen goed beschrijft, zonder dat het te klef wordt. Veel zaken die je als jongeren tegenkomt op je weg naar volwassenheid passeren de revue: thema’s als verslavingen, vriendschappen, coming out, eerlijkheid en een goede ouder-kind-relatie komen voorbij.

Een echte aanrader voor jongeren. Het boek is ook opgenomen in de JongeJury-lijst 2023. Wil je dit boek ook lenen? Kijk dan hier.

 

Was gelezen, Erna.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Marion van de Coolwijk - Mama liegt

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen