Astrid Witte - Virusvrees.

 


Humoristisch boek voor iedereen, die nog eens relativerend wil terugkijken op de coronaperiode vanaf 2020. De hoofdpersonen zijn het bejaarde stel Theo en Trudy, dat in een aanleunwoning woont. Theo neemt zijn gezondheid heel erg serieus, en eet het liefst uit eigen volkstuin. Hij neemt zich alle kabinetsmaatregelen om de corona in te dammen zeer ter harte. Dit i.t.t. zijn vrouw Trudy, die regels bijna permanent aan de laars lapt, en het liefst de gezelligheid van haar vriendinnen opzoekt.

In het boek wordt op geen enkel moment cynisch gedaan over corona; in het aangrenzende tehuis gaan goede bekenden dood door corona, en dat grijpt ons echtpaar zichtbaar aan. Ze worstelen met de maatregelen: digitaal bestellen m.b.v. een (oude) vriendin zorgt voor een gigantische hoeveelheid toiletpapier, waarmee Theo een ruilhandeltje kan beginnen; supermarktbezoek is een ware hel voor Theo; een drone vertelt hen, dat ze aan groepsvorming doen en een volgende keer beboet zullen worden.

Stille Theo en flapuit Trudy praten veel langs elkaar heen, en hebben beide zo hun eigenaardigheden, die ze van elkaar pikken, maar waarover ze ook constant lopen te mopperen. Theo  weet 112 te bereiken met het juiste bericht, zodat beide een voedselvergiftiging overleven. Dat hij Trudy, waar hij denkt dat ze in coma ligt, belooft met haar mee naar hun enige dochter en kleinkind in Nieuw Zeeland te reizen na corona, doet hij uiteraard graag. Kortom: krasse knarren!

Ook iets van Astrid Witte lezen? Klik dan hier.


Was gelezen, Erna


Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Marion van de Coolwijk - Mama liegt

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen