Kinderspel - Paul Cleave

 

Stel dat….


In het hoofd van misdaadromanschrijvers komen vele ideeën en mogelijkheden voorbij, diverse paden die ze kunnen bewandelen. Schrijversechtpaar Cameron en Lisa Murdoch grappen tijdens hun promotietour meermalen, dat zij de politie te slim af zouden zijn bij een moord.

Stel dat…

Hun eigen 7-jarige zoon Zach, niet de gemakkelijkste, zijn uitspraak, dat hij zal weglopen, daadwerkelijk tot uitvoering brengt. Paniek als je dat als ouder pas de volgende ochtend ontdekt. Het schrijversbrein werkt op volle toeren en iedere uitspraak die je tegen de politie doet wordt nauwkeurig gewogen. Als dan ook nog een journalist wordt getipt door een rechercheur, die de regels van het spel minder nauwkeurig neemt ga je door het lint. Dit tijdens een live persconferentie, waardoor de hele stad zich tegen het echtpaar keert: ze worden als moordenaars en kindermisbruikers gezien.

Stel dat….

Je als schrijver de politie gewoon het werk laat doen….

 


Paul Cleave heeft met Kinderspel een prachtig en zeer spannend boek afgeleverd. Vaak wordt zowel vanuit dader als slachtoffer geschreven, maar nu alleen vanuit politie en schrijver. Daardoor heb je als lezer geen idee wat er met Zach is gebeurd en wordt je van idee naar idee meegenomen. Dat paniek en beschuldigingen een mens op de meest kwalijke ideeën brengen wordt op een intense manier beschreven.

Met plezier gelezen. Wil jij dit boek ook? In de bibliotheek staat het hier voor je klaar.

 

Erna

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jan en Sanne Terlouw - De blauwe tweeling

Marion van de Coolwijk - Mama liegt

Het geheim van de grote race - Simone Arts & Faylinn Teeuwen